У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Балет "Крик"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Музика Сержа Упена, Жерара Ванденбрука, Ервана Меллека, Джованні Солліма, Анрі Торга, Макса Ріхтера, Петериса Васкса, Ріхарда Вагнера
Балет на 2 дії
За мотивами роману Олександра Зінов'єва «Іди на Голгофу»
 
Тривалість вистави з антрактом: 1 година 30 хвилин
 
Хореограф-постановник – заслужений артист Росії та РПО-Аланія Андрій Меркур'єв (Росія)
Автори лібрето – Поліна Зінов'єва (Франція – Німеччина), Андрій Меркур'єв
Сценограф і художник – Поліна Зінов'єва
Художник з костюмів – Урсула Бургер (Німеччина)
Куратор проекту – головний балетмейстер ОНАТОБ, заслужений артист Росії Юрій Васюченко
 
Прем'єра балету відбулася 15 травня 2014
 
 
 
Картина 1
 
Світанок. Місто пробуджується. Хтось виходить на ранкову зарядку, а хтось прокидається, лежачи на дитячому майданчику.
 
Наш герой вражає своєю несхожістю на інших. Його тонка духовна організація, сприйняття світу, ідеї та мрії ніяк не збігаються з баченням світу жителями міста. Його висміюють навіть найближчі друзі.
 
Картина 2
 
ВІН не вписується у звичайний розклад життя цього міста. У той час, коли його друзі розважаються з дівчатами і сміються над нашим героєм, ВІН все більше занурюється в себе, намагаючись захистити свою душу, зберегти в собі ЛЮДИНУ. ВІН починає вести діалог зі своїм внутрішнім Я, зі своїм АНТИПОДОМ, сподіваючись знайти гармонію і домовитися з самим собою, зі своєю совістю. Але і з АНТИПОДОМ ВІН не знаходить порозуміння.
 
Картина 3
 
Двоє невгамовних друзів переривають його думки і пропонують приєднатися до їх веселощів. З'являється та, яку ВІН обожнює. Він називає її Богинею. Вперше він наважується вступити з нею в розмову, але вона триває недовго. Богиня йде з іншими, вибираючи більш прості шляхи, більш звичне для неї життя. ВІН розуміє, що ВОНА зруйнувала його ідеал...
 
Картина 4
 
ВІН залишається знову один, занурений у свої думки і переживання.
 
Картина 5
 
Богиня і ВІН. Це плід його уяви чи реальність? Але зараз вони разом – світлі і закохані.
 
Картина 6
 
Коли ми зустрічаємо сильні почуття, ми одночасно боїмося їх втратити і замислюємося – навіщо нам це. Страх не дає нам зробити наступний крок. У результаті ми втрачаємо найдорожче – те, чим могли б жити далі. В його думках виникає АНТИПОД, який уособлює неспокій і переживання в його душі.
 
Картина 7
 
Наш герой розуміє, що його життя – дорога самотності, що АНТИПОД здатний лишити його надії і мрії, його Богині. Самотність все більше оточує його.
 
Картина 8
 
Страх охоплює героя: йому мариться Богиня з АНТИПОДОМ, їх сцени «кохання», то, як вони глумляться над ним.
 
Картина 9
 
Самотній, ВІН йде кудись, намагається поговорити з АНТИПОДОМ. Але АНТИПОД дає зрозуміти нашому герою, що його час минув, що тепер АНТИПОД зайняв його місце і витиснув його з життя. Люди насміхаються над нашим героєм, не бажаючи слухати його промови про високі ідеї, ідеали, – адже їм і так добре. Вони розважаються і живуть тим, що їм звично: танці та оргії, безтурботне життя, вино і тютюн...
 
Картина 10
 
Завжди є остання надія, що все зміниться. Цю надію уособлює дует Богині і нашого героя. Тут ми чуємо крик – крик душі. Богиня говорить про те, що вона не в силах жити по-іншому, йти наперекір суспільству і системі, що шлях, яким вона піде далі – простіший і звичний.
 
У цьому дуеті ми відчуваємо, що у всіх є душа, і вона світла! Але часто ми продаємо її темним силам: коли кохаємо – відрікаємося, обіцяємо бути вірними і зраджуємо, обіймаємо один одного ночами і знову зраджуємо – тому що так простіше жити в світі повному спокус.
 
Картина 11
 
Засудження. Нелюбов. Презирство. Нерозуміння. Все це настигає нашого героя. 
 
Картина 12
 
Фінал
 
Все Життя за 3:34
Народження, щастя, кохання, страх, нерозуміння, безглузда боротьба, вакуум. Дійсність, яка відторгає, знищує тих, хто несхожий на інших. Немає повітря, немає сил боротися, немає сенсу жити далі... 

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Балет "Крик" відбудеться 1 жовтня 2021, 18:30, п’ятниця в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.