У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Балет "Таємниця Віденського лісу"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Балет на дві дії.
Лібрето Юрія Васюченка.
Художник з костюмів – Наталія Баданіна.
Прем’єри балету пройшли 17, 18 і 24 грудня 2011 року.
 
Австрійську столицю півколом оточує Wienerwald – Віденський ліс. Великий зелений масив в оточенні гір – одна з примітних місцевостей Австрії, осяяна романтичним ореолом. Він дивом зберігся до наших днів. Після руйнівної війни з Прусією спустілу австрійську скарбницю потрібно було терміново наповнити і Віденський ліс вирішили продати торгівцю лісом. Столітні дерева не вирубали лише завдяки якомусь Шеффелю, колишньому офіцеру Його Імператорської Величності, який збурив у пресі компанію протесту. Заснувавши «Рух за порятунок Віденського лісу», Шеффель, після дворічної боротьби, домігся того, що Імператорська Канцелярія відмінила своє власне рішення про його продаж. З Віденським лісом пов’язана творчість багатьох великих поетів і філософів, художників та композиторів. Його краса надихала Моцарта, Шуберта, Бетховена, Штрауса, Малера. Тут, під покровом дерев, зберігається таємниця майєрлінгської трагедії. В замку Майєрлінг у 1889 році добровільно пішли з життя кронпринц Рудольф – єдиний спадкоємець австрійського імператора Франці-Йосипа, та його кохана Марія Вечера. Самогубство цієї пари – одна з найтрагічніших і найзагадковіших любовних історій ХІХ століття. Донині справжні причини загибелі двох закоханих невідомі. Творці балету «Таємниця Віденського лісу» – хореограф і автор лібрето Юрій Васюченко та автор музичної концепції диригент Оксана Линів – дозволили собі перетворити цю історію в легенду і дати їй нове життя. Музика балету «Таємниця Віденського лісу» представлена двома великими композиторами-сучасниками – Густавом Малером та Йоганном Штраусом. Їх об’єднує не тільки час, але й єдиний простір Відня, любов до австрійської культури, природи, народної музики, яку вони використовували у своїй творчості. Концептуальна ідея балету побудована на поєднанні епізодів із творів цих видатних австрійських композиторів. Фантастичний світ природи і експресія почуттів Густава Малера переплітається з вишуканою естетикою Йоганна Штрауса. Органічне переплетіння творів Малера й Штрауса створює неповторну музичну атмосферу Відня на рубежі ХІХ – ХХ століть.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Балет "Таємниця Віденського лісу" відбудеться 31 березня 2023, 17:00, п’ятниця в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.