Опера "Богема"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Лібрето Луїджі Ілліка та Джузеппе Джакози. По книзі Мюрже «Сцени богемного життя».
 
Дія 1
Святвечір. Латинський квартал Парижа. Ледь зводячи кінці з кінцями, в нетопленій мансарді живуть представники богеми – поет Рудольф, художник Марсель, музикант Шонар і філософ Коллен. Марсель працює над своїм полотном «Перехід через Червоне море». Холод настільки скував його пальці, що він вже не в силах тримати пензля. Його друг, поет Рудольф, міркуючи, чим би краще розтопити піч – стільцем, або «творінням» Марселя, жертвує своєю драмою. Філософ Коллен повертається зі зв’язкою книг, які він хотів закласти. Але сьогодні, в святвечір, все закрито.
 
А ось Шонару пощастило. Він приносить вишукані закуски, вино, дрова і запрошує друзів покуштувати ласощі Латинського кварталу. Веселий настрій порушує прихід господаря дому Бенуа із рахунком за житло. Провокований Марселем, старий зізнається у своїх любовних походеньках. Скориставшись цим, парубки виганяють Бенуа за «аморальність», не давши йому ні копійки. Друзі вирушають в кафе «Момус». Рудольф залишається вдома дописувати статтю. До нього приходить сусідка Мімі – попросити вогню. Рудольф відразу ж захоплюється ніжним створінням.
 
Вийшовши з кімнати, Мімі повертається знову: десь тут вона залишила ключ. Чим більше молоді люди дізнаються одне про одного – тим сильнішими стають їхні почуття. Разом вони поспішають приєднатися до друзів у «Момусі».
 
Дія 2
В Латинському кварталі гучно святкують Різдво. Тут жонглери, міми, танцівники, торговці фруктами, ласощами, квітами, іграшками. Рудольф представляє друзям свою подругу. Мімі з радістю приймають. З’являється колишня дівчина Марселя – Мюзетта, разом з нею – її новий залицяльник, багатий пан Альциндор. Марсель ревнує, але не показує вигляду. Мюзетта своїм співом знову причаровує коханого.
 
Вона випроваджує Альциндора з дорученням, щоб побути з Марселем. Друзі покидають «Момус». Альциндор залишається один на один з взуттєвої коробкою і неоплаченими рахунками.
 
Дія 3
 
Лютневий ранок на околиці Парижа. У Марселя з’явився шанс заробити трохи грошей, пофарбувавши кабаре, де Мюзетта викладає спів. Приходить Мімі і скаржиться Марселю на безпідставні ревнощі Рудольфа, що роблять її життя нестерпним. Раптова поява поета змушує дівчину заховатись. Вона мимоволі підслуховує розмову товаришів, з якої дізнається про справжню причину такої поведінки свого коханого: він розуміє, що Мімі тяжко хвора й боїться, що не зможе утримувати її. Кашель видає присутність дівчини. Мімі наполягає на розлуці, розуміючи силу обставин.
 
Відносини Мюзетти і Марселя теж остаточно руйнуються – Марсель звинувачує Мюзетту у легковажності, вони сваряться і розривають стосунки.
 
Дія 4
 
Друзі все в тій же старій мансарді, яку незабаром покинуть. Як і раніше вони бідують. Як і раніше, їх рятують тільки гумор та молодість. Ні Рудольф, ні Марсель не забули своїх коханих. Раптом приходить Мюзетта з тяжко хворою Мімі, яка покинула свого коханця, аби останні часи свого життя бути біля Рудольфа. Аби виконати останнє бажання Мімі – купити муфту – Мюзетта поспішає продати сережки, а Коллен – свій плащ. Мімі і Рудольф, залишившись удвох, поринають у спогади про щасливі дні, коли вони були разом.
 
Заховавши змерзлі руки в теплу муфту, що принесли люблячи друзі, Мімі зігрівається і засинає, щоб більше ніколи не прокинутись.
 
        

Придбати квиток на Опера "Богема" можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Опера "Богема" відбудеться 23 березня 2024, 16:00, субота в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.