У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Балет "Лускунчик"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Балет-феєрія з прологом. Лібрето Маріуса Петіпа в редакції народного артиста України Сергія Бондура за мотивами казки Ернста Гофмана «Лускунчик і мишачий король». У виставі використано фрагменти хореографії Василя Вайнонена.
 
 
 
Пролог
 
У невеликому німецькому містечку готуються до різдвяного балу, що влаштовує бургомістр Штальбаум. Отримав запрошення на свято і Дроссельмейєр. Він захоплено розповідає своєму племіннику історію про те, як колись переміг семиголову королеву Мишильду. Раптово до кімнати вривається Король Мишей, який вже довгий час прагне помститися ворогу. Він перетворює улюбленого племінника Дроссельмейєра на іграшку Лускунчика і зникає. Дроссельмейєр у розпачі.
 
Лише поява Феї полегшує його горе: юнак зможе повернути колишній вигляд, але для цього, йому потрібно буде перемогти Короля Мишей, а в нього самого має закохатися прекрасна дівчина. Фея дарує чарівну паличку і вказує на портрет Маші, хрещениці Дроссельмейєра, яка допоможе зняти чари.
 
 
 
Дія перша
 
Містяни поспішають на бал до Штальбаумів. Серед них і Дроссельмейєр. Свято в самому розпалі. Поява таємничого гостя в масці зацікавлює всіх присутніх.  Його здатність оживляти іграшки, таємничі фокуси і ляльковий театр приводять дітей у захват, але як і все загадкове, мимоволі викликає страх. Щоб розвіяти його, Дроссельмейєр знімає маску, і діти впізнають свого улюбленого хресного. Він дарує Фріцу – трубу, а Маші – ляльку Лускунчика. Дівчина зачарована своїм подарунком, хоча нікому з дітей іграшка не подобається.
 
Для неї це не просто лялька, що призначена для розколювання горішків, їй все більше здається, що це жива людина, нехай і незграбна, але з ніжною і прекрасною душею. Брат Марі, Фріц, пустун і насмішник, постійно лякає дівчину і згодом ламає Лускунчика. Свято підходить до завершення. Всі прощаються з господарями, а Дроссельмейєр обіцяє Маші, що опівночі у святковій залі станеться диво. В передчутті чудес Маша поспішає до зали. Тут і Дроссельмейєр: він уже не просто добрий хрещений, а чарівник.
 
З останнім ударом курантів усе навкруги змінюється: починає збільшуватися кімната, розсуваються меблі, а ялинка стає все вищою. Тут і маленькі мишенята, що шукають ласощі після святкового бенкету. Мишей стає все більше і більше: вони заполонюють всю кімнату, аби привітати свого непереможного Короля. Злякавшись зграї мишей, з жахом дівчина ховається. Постріл казкової гармати проголошує початок битви між Лускунчиком, що ожив, і військом мишей. Хоробро бореться Лускунчик, але сили не рівні. Маша у відчаї – її улюбленцю загрожує небезпека.
 
Дроссельмейєр приходить на допомогу і дає дівчині тапочок. Вона кидає його у мишей і ті, перелякані, кидаються на всі боки. Маша підходить до пораненого Лускунчика і торкається його. І раптом він перетворюється на прекрасного Принца. Між ними виникають справжні почуття. Кружляючи в танці, закохані переносяться до засніженого лісу. Прекрасні сніжинки вітають гостей, даруючи їм справжню казку. Дроссельмейєр запрошує Принца і Машу до країни Щастя, за ними поспішає і Мишачий Король.
 
    
 
Дія друга
 
Маленькі янголята та Фея вказують Маші та Принцу дорогу до казкового гроту. Їхній шлях перегороджує Король Мишей. Принц викликає його на бій і в жорстокій битві перемагає. Принц відкриває двері до казкового палацу Щастя. У ньому знайомі ляльки оживають і вітають закоханих, всі гості радіють перемозі. Маша і Лускунчик-принц щасливі – вони досягли царства мрій. Але це лише казка. Минула новорічна ніч і разом з нею й дивовижні видіння.
 
    
 
Епілог
 
Вулиця невеликого німецького містечка. Насолоджуються чудовим днем Дроссельмейєр з племінником, поспішають з подарунками сім’я Штальбаумів, прогулюється і вродлива дама, що так схожа на Фею з казки. Дроссельмейєр віддає їй чарівну паличку, а Маша дарує жінці як вдячність за допомогу подарунок. Та передрікає їй щасливе майбутнє. А ось і улюблений хресний. Маша не може відвести очей від племінника Дроссельмейєра, який  як дві каплі води схожий на Принца з її сну. А, можливо, це він і є?.. Адже коли сильно віриш в казку – то вона обов’язково втілиться в життя.
 
           

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Балет "Лускунчик" відбудеться 23 лютого 2022, 18:30, середа в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.