У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Балет "Маскарад"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Замість вистави Маскарад відбудеться вистава "Шопеніана. Болеро." Усі квитки дійсні. Якщо є додаткові питання, можете звернутися до театру: 048 780 15 28 або 048 780 15 38.
 
Арам Хачатурян
Балет виконується з одним антрактом
Лібрето  Г. Севояна, Л.Вільвовської, М. Долгополова, Н. Риженко, В. Смирнова-Голованова по однойменній драмі
М. Ю. Лермонтова.
Музична композиція і редакція Е. Оганесяна
Тривалість вистави з антрактом: 1 год. 40 хв.
 
Дія перша
 
Картина перша «Проспект»
Вулиця одного зі столичних міст Європи. Сутеніє. Перехожі обговорюють свої плани на свята: хтось танцюватиме на маскараді, хтось випробовуватиме долю за гральним столом. Баронеса Штраль зустрічає вродливого князя Звєздича, в якого одразу закохується.
Дівчата вмовляють Ніну піти з ними на маскарад. Після деяких вагань, вона погоджується.
 
Картина друга «Гра»
Гральна зала. Князь Звєздич програє весь свій статок світському пліткарю та інтригану Адаму Шприху. Арбенін, сам в минулому професійний гравець, співчуває відчаю князя і пропонує зіграти замість нього. Він сідає за стіл і відіграє у Шприха все, що втратив Звєздич. До розгніваного Шприха підходить Невідомий, який увесь час спостерігав за грою. Він пропонує помститися Арбеніну. Звєздич клянеться у вічній дружбі своєму рятівнику.
 
Картина третя «Романс»
Гра більше не цікавить Арбеніна. Він подумки з коханою дружиною Ніною, в якій знайшов життєву втіху після бурхливої молодості.
Звєздич відволікає його від роздумів і пропонує піти на маскарад. За ними слідують Невідомий та Шприх. Вони шукають нагоди аби помститися.
 
Картина четверта «Маскарад»
Маскарад. Звєздич відверто фліртує з дамою в масці. Тим часом Ніна, яка не знаходить собі місця на святі, прагне піти додому. Сама доля не відпускає жінку: її затримують то подруги, то група чоловіків, які хочуть пофліртувати з нею.Свято в самому розпалі. Стосунки князя Звєздича і баронеси Штраль заходять все далі. Зала наповнюється атмосферою пристрасті і веселощів. Втікаючи від настирливих шанувальників, Ніна губить один з браслетів, подарованих чоловіком. Цю прикрасу знаходить баронеса Штраль і, в знак своєї прихильності, дарує її Звєздичу. Князь одразу ж хвалиться своєю пригодою Арбеніну і показує подарунок незнайомки. Браслет видається Євгену знайомим. Відігнавши від себе незрозумілі відчуття, чоловік збирається додому. Його шлях перегороджує таємничий гість, який намагається затіяти сварку. Не звертаючи уваги на спроби Невідомого викликати його на дуель, Євген виштовхує його з зали і поспішає додому.
 
Картина п’ята «Спогади Невідомого»
Багато років тому заможній молодий гульвіса зійшовся за гральним столом з досвідченим гравцем Євгеном Арбеніним. Останній звинуватив його в нечесній грі і довів до розорення. Збанкрутілий і обезчещений юнак поклявся помститися. Тепер, коли Арбенін забув цю давню історію, прийшов час розплати.
 
Картина шоста «Дім Арбеніних»
У тривожних роздумах чекає Арбенін повернення дружини. Він вперше зустрічає вечір без неї. Входить Ніна. Її кохання і ніжність розвіюють сумніви чоловіка. Раптом він помічає, що у Ніни на руці тільки один браслет. Гнів полонить душу. Згадка про останню розмову з князем і пізнє повернення дружини тільки посилюють ревнощі. До того ж, Ніна була без чоловіка на світському заході. Вона клянеться, що браслет загубила на маскараді. Арбенін заспокоюється. Непомітно наступив ранок. Ніна обіймає чоловіка та йде до ювелірної крамниці, обіцяючи купити такий самий браслет.
 
Картина сьома «Біля ювелірної крамниці»
На майдані Звєздич зустрічає давню приятельку. Вона знайомить його з Ніною, яка поспішає до ювелірної крамниці. Цілуючи руку Ніни, князь помічає на її руці браслет схожий на той, що йому подарували напередодні. Сором’язливість Ніни він сприймає за збентеження, і його здогад переростає в упевненість, що саме вона і є тією загадковою незнайомкою, з якою він фліртував на маскараді. Він прямує за Ніною.
 
Картина восьма «Салон баронеси Штраль. Наклеп»
Звєздич знову і знову починає розмову з Ніною про зустріч, що сталася під час маскараду. Та з обуренням відхиляє його залицяння.
Князь, розгніваний відмовою, відкриває баронесі Штраль таємницю своєї учорашньої любовної пригоди. Штраль вражена нескромністю князя і з жахом уявляє себе на місці Ніни. Боячись, що балакучий князь може видати її таємницю, вона не наважується розповісти правду. Аби захистити свою репутацію, баронеса не вигадує нічого іншого, як обмовити Ніну. Вона розповідає світському пліткарю Шприху «правду» про відносини Звєздича і Ніни. Незабаром все місто буде обговорювати новину про чергову «перемогу» князя. Плітка доходить до Арбеніна. Він вирішує помститися Звєздичу.
 
Дія друга
 
Картина перша «Знову гра»
Гральний будинок. До зали входять Звєздич і Арбенін. Євген пропонує князю зіграти, і підкинувши йому зайву карту, звинувачує в нечесній грі. Звєздича з ганьбою виганяють з вищого світу. Князь пригнічений, він не розуміє, що сталося. Шприх і Невідомий розповідають йому правду про вчинок Арбеніна. Євген знайшов собі нового ворога.
 
Картина друга «Бал»
Світський прийом. Навіть саме повітря в залі просякнуте інтригами, пристрастями і плітками. Гості обговорюють останні новини. При появі Звєздича всі присутні відвертаються від нього. З’являються Ніна з Євгеном. Йому всюди ввижається, що над ним глузують. Арбеніну, який божеволіє від ревнощів, починають маритися видіння про зраду дружини. Межа між реальністю і здогадами стирається. Його таємні вороги наділяють чутки реальним змістом.
 
Картина третя «Отруєння»
Гості просять Ніну заспівати. Вона без бажання погоджується. Її пісня викликає у Арбеніна чергові видіння. В них його дружина то чиста й невинна, то грішна в своїй пристрасті до князя. Відчай позбавляє його розуму, і всипавши з перстня отруту в бокал, подає його дружині. Ніна випиває все до дна.
 
Картина четверта «Смерть Ніни»
Ніна погано почувається. Їй здається, що ангели смерті відбирають у неї душу і лише світле й чисте кохання до чоловіка ще тримає її на цьому світі. Ніна знову і знову шукає заспокоєння в обіймах чоловіка, але той відвертається від неї. Розгніваний наполегливістю Ніни, Арбенін звинувачує дружину в зраді і зізнається, що отруїв її. Помираючи, Ніна клянеться у свої вірності.
 
Картина п’ята «Світське товариство прощається з Ніною»
Траурна зала в будинку Арбеніних. Світське товариство лицемірно віддає останню шану Ніні. Траурна завіса перетворює безлику масу людей на бурхливий океан, що поглинув усе мирське. Невідомий, Шприх, Штраль, Звєздич звинувачують Арбеніна в смерті Ніни. Вони розкривають таємницю змови. Вона невинна!
Арбенін розчавлений жахливістю свого злочину. Не впоравшись з жорстокою реальністю, він божеволіє.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Балет "Маскарад" відбудеться 19 серпня 2022, 18:00, п’ятниця в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.